A nagyböjti időszakon kívül aligha lehet szervezetünk egészét megmozgató, intenzív, megújító tisztítókúránk. Húsvét táján indul növekedésnek a csalán, megjelenik a tyúkhúr, fejlődésnek indul a  gyermekláncfű, kipattannak a fák rügyei. Ezek mindmind olyan növényi serkentők,  „vértisztítók”, az egész szervezetet szinte megújító, megfiatalító növényféleségek, melyek befejezhetik vagy tovább mélyíthetik szervezetünk tisztulását.

Miért gyógyít a böjt?

1. Áthangolja a vegetatív idegrendszert, nyugtató és pihentető hatása van.
2. Az anyagcsere-folyamatokat tehermentesíti.
3. Gyulladáscsökkentő hatású.
4. Méregtelenít és salaktalanít, kiküszöböli a savas lerakódásokat, helyreállítja a szervezet pH-egyensúlyát.
5. Csökkenti a szövetek sótartalmát, ezáltal mindenféle víztöbbletnél, ödémánál, vizenyőnél ajánlott.
6. A böjt közben a felesleges cukor-, zsír- és fehérjeraktárak lebomlanak.
7. Csökkenti a testsúlyt, túlsúly esetén használható.

ajánlott cikk: https://www.napfenyesgyogykozpont.hu/bojt/

Éljünk a természet adta lehetőségekkel!

A tavasz eleje, a húsvét előtti böjt időszak a legmegfelelőbb idő a szervezet méregtelenítésére, salaktalanítására. Szervezetünknek egy megújulást adhat. Ilyenkor már található friss csalán, tyúkhúr, amit akár teaként akár főzelékként fogyaszthatunk.

Vízböjt

Segíthetjük szervezetünk méregtelenítését vízkúrával, amikor 1 vagy 3 napig csak vizet iszunk.

Ajánlott könyv: A böjt csodája ( Paul. C. Bragg.)

Ajánlott link: https://vizbojt.com/vizbojt-a-testi-es-lelki-megtisztulas-utja/mi-a-vizbojt/az-egynapos-36-oras-vizbojt/

Epsom-só

Az Epsom-só (keserűsó) a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium létfontosságú ásványi anyag, a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges, és a test minden sejtjében előfordul. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez. Szervezetünk nem képes előállítani, így annak pótlásáról fontos gondoskodni. A magnéziumhiány jele lehet például a gyakori fejfájás, a hangulatingadozások vagy az izomgörcsök. Az elégtelen magnéziumbevitel hozzájárulhat a magas vérnyomás, a szívritmuszavar, a szívizom betegségei, a szívroham vagy az érszűkület kialakulásához.
Az Epsom-só, mivel segíti a szervezet magnézium-ellátottságát jó hatással van az egészségünkre.

Tipp: 1 csésze Epsom-sóval teli fürdő nemcsak izomláz, izomfájdalmak esetén hasznos, hanem a szervezet méregtelenítését is fokozza.

ajánlott leírás: https://www.bulkshop.hu/epsom-so-keseruso-magnezium-szulfat-1kg?gclid=EAIaIQobChMI1KKyncPT7wIVSAwGAB2vsAdyEAAYASAAEgJIJfD_BwE

Léböjt

Ha aggódunk az éhségérzet miatt, léböjttel is méregteleníthetjük szervezetünket.

Mayr kúra

Mayr-féle gyógyászatban a has formája központi szerepet játszik. A tartás hatással van a has mikrobiomjára, ezáltal immunrendszerünkre is.

Ajánlott cikkek: http://tgy-magazin.hu/viva-natura/testi-lelki-meregtelenites

http://tgy-magazin.hu/betegsegek-a-tol-z-ig/meregtelenites-mayr-kuraval

Méregtelenítés jógával

A fent említett böjtök és tisztítókúrák hatásait fokozhatjuk jógagyakorlatok végzésével. A csavaró ászanák segítik a salakanyag ürülését, javítják a máj, a vesék, a hasnyálmirigy és a lép munkáját.