A méregtelenítő hatást szervezetünkben fokozhatjuk a méregtelenítő jógagyakorlás mellett tisztítókúrákkal.

Segítsük szervezetünk méregtelenítését 1,5- 2 l csalántea elfogyasztásával a méregtelenítő jógaóra napján, ha életmódunk nem enged intenzívebb tisztítókúra elvégzését.

 

Vízkúra

Reggelente a tisztítókúra időszakában egy pohár langyos vízzel kezdhetjük a napot, ami segíti a szervezetben felhalmozódott salakanyag kiürülését.

A vízkúra másik módszere, ha 2 óránként 2 pohár tiszta vizet iszunk.

ajánlott könyv: Dr. Albert Schalle: A vízgyógyászat ABC-je

 

Zöldségkúra

Zöldséglevekből készült kúrát is alkalmazhatunk, így az éhségérzettel, vagy energiahiánnyal sem kell küzdenünk a tisztítókúra során.

http://meregtelenito.com/

 

Bőrön keresztüli tisztulás

A tisztítókúrák és a méregtelenítő jógaóra során a salakanyagok intenzívebben távoznak a bőrön keresztül. Ezt érdemes zuhanyzással vagy fürdővel lemosni bőrünkről.

Tipp: Csepegtessünk pár csepp 100%-os illóolajat (levendula, mandarin, citromfű) a konyhasóra mielőtt a fürdővízbe dobnánk,  segít mentálisan is feltöltődni.

 

Részlet Kártyikné Kente Etka (Etka Anyó):

A természet és az élet megértése című könyvből (14-15. o)

Tisztítókúrák

„ Egy napig sem folyadékot, sem táplálékot nem vettem magamhoz, majd még 4 napon át citromos limonádét fogyasztottam, 3 gr. aszkorbinsavval. Egy bögre testmeleg vízben citromot és mézet tettem az aszkorbinsavhoz, így vált szerves vegyületté, ami oldja a mészlerakódást. Amikor éhes vagy szomjas voltam, akkor valamilyen gyógyteát (kamilla, bodza, csalán, feketenadálytő) fogyasztottam édesítés nélkül. A következő 4-5 napon át nagyon kevés gyümölcs, zöldség és magvakból összeállított salátákat ettem. (…) A szervezetünk ha nincs lekötve az emésztéssel, akkor dobja ki magából a felesleges salakanyagokat a vastagbélen és a bőrön át. Ha ezt nem mossuk le, illetve nem mossuk ki, akkor visszaszívódik.”

Ajánlott videók: