Joseph Pilates 1880-ban született a németországi Düsserdorfban. Gyermekkorában sokat betegeskedett. Fiatal évei alatt szenvedett angolkórtól, reumás láztól, amelynek következtében csontrendszere visszamaradt a fejlődésben, végtagjai kacsák voltak. Ahelyett, hogy belenyugodott volna a rá mért csapásokba, úgy döntött, felülkerekedik azokon, és szisztematikusan fáradhatatlanul dolgozott, kifejlesztve egy sor gyakorlatot, amelyek segítségével rendellenességeit korrigálhatta. Ezek képezték az alapját az ismert „szőnyeggyakorlatoknak”, amelyeket ő így hívott:” a kontrológia művészete.”.

 

Pilates 1912-ben Angilába ment, ahol több fizikai megerőltettésel járó munkakört is betöltött. Volt ökölvívó, önvédelmet tanított, de még cirkuszi előadóként is dolgozott.

 

Pilates híre akkor kezdett terjedni, amikor az általa kezelt emberek elég erősek lettek ahhoz is, hogy megbirkózannak a Nagy-Británnián 1918-ban végigsöprő influenzajárvánnyal. 1926-ban New Yorkba költözött, és haláláig átadta tudását tanítványainak.

 

forrás: Alan Herdman: Pilates (Saxum kiadó, 2004.)

Miért pilates?

N

Izmok erősítése

A Pilates az izmokat pontosan és hatékonyan dolgoztatja, de csak a szükséges mértékben.

N

Nyújtás

A stressz és a mozgásszegény élemód következtében megrövidült izmokat nyújtja.

N

Stressz csökkentése

A tudatos mozgás és légzésfigyelés hatására csökken a stressz.

N

Ízületi fájdalmak, tartáshibák javítása

A Pilates gyakorlatok sikerrel egyhíthetik az ízületi fájdalmakat, isiászt, erősítik a törzs izmait, javítják a tartáshibákat, erősítik a medencealapi izmokat.

Jelentkezem az órára

3 + 6 =